TOM STENSAKER
HOVEDMENY
HJEM
SØK
ARKIV
LINKER
KONTAKT MEG
SISTE SKITUR VED OPPKUVVANN 1JUNI 2007 PDF Skriv ut
Skrevet av Tom Stensaker   

Årets siste skitur torsdag 1. juni 2006.

Sted:
Hovedløypa ved Oppkuvvann.
Lengde:
62 meter lang fonn.

Jeg hadde for lenge siden planlagt en skitur i marka 1. juni, men snøen forsvant raskere enn jeg hadde trodd. To dager tidligere hadde jeg vært oppe og inspisert området, og jeg fant kun en snøfonn ved Oppkuvvann i hovedløypa som var 75 meter lang. 1. juni var den skrumpet inn til 62 meter.

Greit nok; jeg tok på meg skiene og begynte min skitur på disse 62 metrene omgitt av hvitveis og musegrønne blader på bjerka. Det ble mange ganger frem og tilbake, og sporene ble meget bra etter hvert. Etter å ha gått ca 1,5 time hadde jeg tilbakelagt 10 km på disse 62 metrene. Da hadde jeg gått 80 ganger frem og tilbake og var fornøyd med innsatsen. Merkelig nok var jeg ikke lei og måtte ta meg sammen for ikke å fortsette. Det var vel litt vemodig ettersom dette var den siste skituren denne fantastiske vintersesongen. Bare fire ganger tidligere hadde jeg gått på ski i marka i juni: i 1988, 94, 95 og i 99. I 1995 satte jeg rekord 12. juni ved Oppkuvvann og gikk 5 km på 500 meter.

Jeg hadde min første skitur denne sesongen 23. oktober. Deretter ble det en lang pause til 26. november, men da kom vinteren og det ble skiturer hver dag til 8. mai. Etter dette gikk jeg et par tre skiturer i uka til denne siste turen 1. juni. Fra 8. mai  ble skiene lagt igjen der skiføret tok slutt, og resten av måneden ble skiene flyttet oppover etter snøgrensen og endte altså til slutt ved den lille fonna som skrumpet inn til 62 meter 1. juni.

Jeg gikk i år 732 mil på ski, og det var jeg fornøyd med siden jeg flere helger fikk gått minimalt på ski fordi jeg sammen med en kompis også drev servering på Heggelia. Hadde jeg fått gå på ski uten andre forpliktelser hadde jeg kanskje passert 1000 mil på ski denne lange sesongen, men slik ble det ikke.

For første gang  på 15 år ble jeg innhentet av en annen milsluker som passerte 800 mil i midten av mai. Det var Ragnar "Milsluker" Djupsjord på 76 år; en fantastisk prestasjon. Bare den som har gått så mange mil på ski en sesong kan skjønne hvor langt det egentlig er. I så høy alder å gå opptil 10 mil om dagen og over 50 mil i uka forteller mer om mannen enn om alderen. De fleste milene har han gått i Østmarka.

Denne sesongen har vi derfor fått en ny milslukerkonge, og vandrepokalen går til han i år. Har du lyst til å bli neste års milslukerkonge, så venter vandrepokalen på deg, men jeg kan love deg konkurranse i en av verdens tøffeste utfordringer.

Så folkens, dette var siste skiartikkel for i år. I vinter har det vært over 17 000 treff på denne siden, og det gleder meg at mine artikler er blitt lest av så mange. Fra nå av vil mine skriverier handle om fotturer og breturer. Takk for følget så langt og god sommer!
< Forrige   Neste >

Template source from Free Site Templates by JimWORLD. Converted to Mambo template by Your Mambo Design.

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.