TOM STENSAKER
HOVEDMENY
HJEM
SØK
ARKIV
LINKER
KONTAKT MEG
SKITUR PÅ DELEDALSVEIEN TIDLIG I NOVEMBER PDF Skriv ut
Skrevet av Tom Stensaker   

Skitur på Deledalsveien tidlig i november


Rute:
(Sakariashytta-Stormyra-Sakariashytta) x 2
Distanse: 20 km.

Image
Sakariashytta


Vi startet fra Sørkedalen dvs Åmot parkering og gikk på beina opp til Finnerud. Derfra kunne vi gå på ski opp til Sakariashytta  og forbi Kobberhaugkrysset, og videre opp de siste bakkene var det fint på veien. Føret var litt vått så vi gikk på smørefrie ski som var rubbet. Det hadde vært frost dagen før og et tynt islag som gjorde at det ikke var noe grus.
Ved Sakariashytta tar det av en vei til venstre den såkalte Bjørnebergveien, denne er ca 5 km lang og ender ved Stormyra rett under Heikampen. Og hele denne strekningen lå det snø ca 10 cm og et tynt skarelag gjorde at vi ikke kom ned på grusen. Et par cm med nysnø fra dagen før gjorde forholdene meget bra og vi kunne ta på skiene ved Sakariashytta og labbe i vei.

Image
Bjørnebergveien ved Øyvann

Vi lagde et skispor på den ene siden av veien  innover mot Øyvannet og videre forbi Hansekulpen og Lortkulpen til der løypa ned Tjuvdalen og Fyllingen krysser Bjørnebergveien. I denne traseen går Holmenkollmarsjen så dette er en kjent løype for mange tusen, men i dag var det det bare oss i hele verden.

Image
Bjørnebergveien ved Hansekulpen

Vi fortsatte videre Bjørnebergveien på oversiden av Vestre Fyllingen og hadde nydelig utsikt mot Kikutmassivet. Denne veien ligger temmelig høyt ca 450 moh og er østvendt og i ly for vær og vind. Her kan man gå på ski lenge utover våren, men også som i dag tidlig på vinteren.

Image
Bjørnebergveien ved Tjuvdalen

Vi så utover Fyllingen og Bjørnesjøen langt der borte og der var det åpent vann. Der vi gikk lå det snø hele veien og vi nøt å gå på ski igjen og teknikken lå i kroppen og vi bare langet ut og elsket dette kalde, rene og hvite som vi hadde under oss, som vi skulle nyte de neste 5-6 månedene i Marka. Vi fortsatte opp til veiens ende ved Stormyra, her snudde vi og gikk tilbake til Sakariashytta i våre egne spor.

Image
Flott å gå her

Vi hadde gått ca 10 km, men måtte ha mer så vi fortsatte en gang til opp til Stormyra og tilbake igjen. Sporene ble etterhvert meget bra og vi hadde god gli og feste. Det var bra føre og litt under null og vi bare gikk og gikk og var i vår egen verden. Vi bestemte oss for å gå til det ble mørkt og vi nøt "den blå timen" med den svarte skogen rundt oss og den hvite veien foran oss.

Image
Skumring

Vi ga oss etter 25 km og vi kjente oss etterhvert litt støle etter å ha brukt nye muskler i ca 3 timer. Vi var fornøyde med vinterens andre skitur og dro stolte tilbake til Sørkedalen i mørket. Vi kunne stå på ski helt ned til Sørkedalen ettersom det hadde snødd mye siden vi dro oppover. Vi suste nedover i et bilspor og kom aldri ned på grusen.

Image
Smedmyra

Det kom hele 20 cm snø denne helgen så det er bare å spenne på seg skiene og ekstra bra blir det over 300 meter. Takk for turen og mange fine skiturer til dere!
< Forrige   Neste >

Template source from Free Site Templates by JimWORLD. Converted to Mambo template by Your Mambo Design.

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.