TOM STENSAKER
HOVEDMENY
HJEM
SØK
ARKIV
LINKER
KONTAKT MEG
FØRSTE SKITUR TIL LØVLIA 24.11. 2007 PDF Skriv ut
Skrevet av Tom Stensaker   

Årets første skitur lørdag 24 november 2007.

Rute:
Skansebakken-Gopletjernsbakkene-Kjagdalen-Langtjern-Oppkuvvann-Gagnumseter-Løvlia.
Distanse: 17 km (en vei).
Tid: 3 timer.Vi startet fra Skansebakken og måtte gå på beina ca 2 km før vi kunne ta på oss skiene. Det lå et tynnt skarelag med snø, men en del grus så vi valgte å gå på beina de to første kilometrene. Videre opp til Lysedammene gikk det greit og et tynt lag med nysnø dekket etterhvert skarelaget. Fra Lysedammene valgte vi å gå Gamleveien forbi Smedmyrkoia ettersom vi antok at det var en del grus på Nye Heggeliveien ettersom det kjører en del biler der. Der det begynner å bli bratt øverst i Gopletjernsbakkene måtte vi ta av oss skiene enkelte steder og vi nådde etterhvert Kjagdalskrysset.

Image
Skiføre i Kjagdalen

Image
Kjagdalen

Her var det fint å gå på ski og vi lagde et skispor midt i veien der det var godt underlag ettersom veien har en flott gressgrodd midtrabatt. Vi fulgte denne opp til veiens ende der vi måtte følge den rødmerkede skiløypa videre opp til Langtjern. Myrene var frosset til og den lille snøen som dekket de tilfrossede myrene gjorde det greit å ta seg frem på ski selv om noen bekker gikk åpne.  Fra myrene ved Langtjern  fortsatte vi videre inn i "Villmannsdalen" som egentlig ikke har noe navn, men som vi har døpt og navnet passer bra her i "Villmarka". Dalen går fra Langtjern til toppen før det går ned til Oppkuvvann og vi befinner oss i det aller helligste nemlig Oppkuven Naturreservat.

Image
"Villmannsdalen"

"Villmannsdalen" som bare er ca 500 meter lang, men som Vår Herre hadde en god dag da han skapte er en liten  perle av en sprekk i terrenget og Skiforeningen la drømmeløypa nettopp her til glede for alle oss "Villmenn". Vi når høyeste punkt på løypa og fortsetter ned til Oppkuvvann og vi har tenkt oss over isen for første gang i år. Den har ligget i 14 dager og er 15 cm tykk og trygg. Det ligger litt snø langs land ellers er isen blank og vi følger den snødekte delen bort til Kuvehytta ved utløpet der vi går i land.

Image
Oppkuvvann med Såta.

Image
Oppkuvvannet fra Kuvehytta.

Image
Lille Oppkuvvann.

Det er et kort stykke bort til Lille Oppkuvvann som vi pigger over og fortsetter hovedløypa bort til veien. Vi følger denne nedover langs Oppkuvbekken og videre nedover og det er en god såle under det lille laget med nysnø og vi lager et spor midt i veien. Vi passerer Dalstjern et lite kjent vann for de fleste selv om det ligger ved hovedløypa til Løvlia og når etterhvert Gagnumsetra som nå ligger åpent til etter hoggsten i høst.

Image
Langs Oppkuvbekken hadde vi vår siste skitur 13 mai i våres.

Image
Vi passerer løypekryss til Heggelia.

Image
Nordre Heggelivann er klar for skiløpere med 10 cm tykk is.

Vi fortsetter ned til Nordre Heggelivann og er kanskje førstemann over isen her i år, vi måler isen til 10 cm og pigger over vannet mens snøværet fra sør gjør novembervinteren enda hvitere. På vei videre snør det tett og snøen er i ferd med å legge seg på Nibbitjern, men før vi kommer dit må vi over endel myrer og akkurat mellom N. Heggelivann og Nibbitjern kan man gå på ski selv på rim når myrene er frosset til som nå. Vi måler isen på Nibbitjern til 15 cm og føler oss trygge hele veien over vannet, vi har motvind og må slite litt, men akkurat det elsker vi.

Image
Nibbitjern er trygg med 15 cm is.

Det sisre stykket opp til Løvlia går også greit på ski, men det er litt dårlig det første stykket med noen åpne bekker. Omsider når vi Løvlia Skistue og blir mektig skuffet over at stedet er stengt. Vi hadde gledet oss til å melde oss som første skiløper til Løvlia i år, men på Løvlia var det ikke en sjel så vi inntok lunchen i selvbetjeninga og plasteret på såret var gratis sjokoladekake som var satt frem og Tuva fikk en hel kake som takk. Hun fikk også være med inn og var glad for at kafeen var stengt. Vi tok samme vei tilbake, men tilbaketuren ble mer strevsom med all nysnøen som kladdet og nede ved Lysedammene regnet det så både hund og skiløper var våte som katter da vi nådde bilen på Skansebakken i mørket.
Alikevel takk for årets første skitur og god sesong til alle.

< Forrige   Neste >

Template source from Free Site Templates by JimWORLD. Converted to Mambo template by Your Mambo Design.

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.