TOM STENSAKER
HOVEDMENY
HJEM
SØK
ARKIV
LINKER
KONTAKT MEG
SKITUR 5-7 JUNI 2008 PDF Skriv ut
Skrevet av Tom Stensaker   

Skitur 5, 6 og 7 Juni 2008

Rute:
100 meter løype ved Oppkuvbekken
Distanse:
100 x 100 meter = 10 km.


Image
Vi nyter siste rest av skiføre ved Oppkuvbekken

Dag 1: 5 Juni.


Image
Etter å ha gått på beina fra Heggelia ligger snøen og venter på oss ved Oppkuvbekken

Image
Vi dekorerer løypa med en bukett hestehov for å bevise at det fremdeles er vår akkurat her

Image
Iskald flora

Image
Buketten vår pryder løypa

Image
Vi har en remse på 100 meter som ligger beskyttet i skyggen nesten hele dagen

Image
Hvitveis i sola på den andre siden av veien

Image
Etter at vi er ferdige med dagens økt på ski går vi på beina langs Oppkuvvann. Dette skiltet var knapt synlig i snøen 12 april.

Image
Dette er reservefonna der vi pleier å avslutte skisesongen i nordhellingene ved Oppkuvvann og vi planlegger å gå her 10 juni.

Image
Vi legger oss til på et svaberg ved Store Oppkuvvann og blir her noen timer. Vi bader og soler oss i 25 grader i skyggen og 18 grader i vannet.

Image
Vi har aldri før badet og gått på ski samme dag på samme sted

Image
Vi nyter "villmarka" i Naturreservatet ved Store Oppkuvvann og er en del av naturen der vi ligger å gløtter inn i det aller helligste.

Image
På vei tilbake tar vi et farvel med Store Oppkuvvann og Såta med sommergrønne lier.

Image
Og tar farvel med de siste fonnene i denne snøsikre løypa langs nordhellingene av Store Oppkuvvann der det var sammenhengende løype på 2-3 km for bare en uke siden.

Dag 2: 6 Juni.

Image
"Påan igjen" og snøen er fremdeles inntakt i løypa fra dagen før og vi legger i vei på våre hundre meter som vi går 50 ganger frem og tilbake slik at vi få ei mil denne dagen også.

Image
Skiene våre er velbrukte og vi har en av hver etter at bindingen røyk og vi måtte bruke en reserveski i dag. Støvlene fant vi i låven på Heggelia da våre forlengst var utslitt.

Image
Remsa vår blir smalere og smalere og er bare drøye halvmeteren brei

Image
Også i dag drar vi opp til Store Oppkuvvann å bader og soler oss etter skituren som tok ca 90 minutter. Her ser vi Store Oppkuvvann fra utløpet ved Kuvehytta

Dag 3: 7 Juni.

Image
I dag gikk vi fra Kjagdalen til fots og passerte "målepinnen" øverst i Villmannsdalen som viste 215 cm med snø på det meste, men på merkestakan lenger bak var det 240 cm snø i følge merket vi risset inn på det meste i vinter

Image
Vi fortsetter videre bortover løypa langs Store Oppkuvvann og plutselig dukker denne skiløperen opp rundt svingen. Det er en ivrig vårskiløper fra Asker som heter Per Eivind Jortveit som har slått oss med et par dager de siste to årene

Image
Han måtte legge på en del snø for å få 65 meter og hadde jobbet en god stund med den lille spaden sin før han satte i gang

Image
Så gikk han frem og tilbake på disse 65 metrene til han nådde 10 km som var dagens mål

Image
Vi fortsatte videre ned til løypa vår og måtte legge på litt snø for at den fremdeles skulle bli 100 meter. Vi hadde lånt spade på Kuvehytta og denne var av de store så vi brukte ca 15 minutter på å klargjøre løypa før vi satte i gang.

Image
Per Eivind Jortveit og Stein Hansen var imponert over den lange stripen vi gikk på

Image
Er den ikke flott, rene autostradaen

Image
Remsa begynner å bli i tynneste laget bare 30 cm bred og 100 meter lang og det er så vidt vi får laget et smalt skispor enkelte steder, men det blir bra spor etter å ha gått 10 km på denne snøremsa som er et resultat av den ene belte-sålen som ble preparert her i vinter som lå mest uten sol.

Image
Vi har aldri opplevd maken til løype og takker "vår Herre" som sparte denne remsa helt til 7 juni.

Image
Vi tar av oss skiene etter 10 km og 50 ganger frem og tilbake og bikkja våkner til liv etter å ha ligget å sovet mens vi har fått utfoldet oss i vår ekstreme skigalskap i 90 minutter.

Image
Vi er ferdig med skigalskapen og fortsetter over til Kuvelia der all snøen er borte og minnes 1 junituren på Øvre Kuveliveien for bare en uke siden.
Det ekstremt varme været siste dagene har tatt helt knekken på snøen selv på Øvre Kuveliveien og vi må nok konstatere at rekorden fra 12 juni 1995 blir vanskelig å slå. Men vi gir ikke opp og tar muligens siste skitur på en 25 meter lang fonn der vi som regel altid pleier å avslutte skisesongen 10 juni, denne fonna forblir vår lille hemmelighet. Takk for følget og god sommer !
< Forrige   Neste >

Template source from Free Site Templates by JimWORLD. Converted to Mambo template by Your Mambo Design.

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.