TOM STENSAKER
HOVEDMENY
HJEM
SØK
ARKIV
LINKER
KONTAKT MEG
SKITUR PÅ HEGGELIVEIEN 03 11 09 PDF Skriv ut
Skrevet av Tom Stensaker   
Våt skitur på Heggeliveien tirsdag 3 november 2009.

Rute: Lysedammen-Gopletjernsbakkene-Bymyr-Heggeliseter.
Heggeliseter-Bymyr-Gopletjernsbakkene-Lysedammen (26 km).
Bonus: Gopletjern-Bymyr-Gopletjern (4 km).
Distanse: 30 km.
Føre og vær: Våt nysnø og regn.
Smørning: Rubba ski.


Image
Oppover Gopletjernsbakkene

Vi måtte gå på beina fra Pipenhus og ca 2 km til snuplassen før vi kunne ta på oss skiene, men derfra kunne vi gå på ski langs veien og bra ble det på toppen av bakkene 2 km sør for Lysedammene. Det var vått føre, men utrolig nok kom vi ikke ned på grusen.

Image
Vi fulgte Heggeliveien bortover mot Lysedammene

Image
Langs med Lysedammene lå det ca 10 cm fuktig snø

Vi passerte veikryss ned til Skansebakken og fortsatte i småregn bortover mot Øvre Lysedam der isen nå hadde et tykt sørpelag. Herfra begynte oppstigningen oppover, de såkalte Gopletjernsbakkene som starter her og ender på toppen. Oppe ved Stuedalskrysset ble det mer vinterlig med snø på trærne fra snøfallet i går, men dette skyldes nok mer at bakkene ligger i ly for sønnaværet. For det sprutregnet hele veien oppover og ikke antydning til verken sludd eller snø.

Image
Oppover Gopletjernsbakkene

Vi hadde møtt et skispor lenger nede og kunne følge dette helt til toppen, derfra fulgte vi bilsporet videre og hadde god gli i regneværet. Vi befant oss nå på 5-600 meters høyde, men nedbøren kom som regn. Vi var godt innpakket i regntøy og holdt oss tørr hele veien. Ved Bymyr slo mildværet til med tåke, men med 15 cm snø fra i går var det nok snø på veien selv om den var våt og sørpete i bilsporet.

Image
Surt vær ved Bymyr

Image
Heggeliveien ved Gråberghaugen

Image
Vi gikk på Madshus rubba ski i dag

Vi fortsatte langs Heggeliveien forbi veikryss ned til Mellomdammen og videre langs Gråberghaugen til Vakerseter i godt bilspor hele veien. Da vi kom til den røde hytta etter Vakersetra var veien brøytet videre til Heggeligrenda, men alikevel grei å gå på. Vi nådde Heggeliseter som var dagens mål i pøsende regnevær. Vi tok oss en hel times pause her og la i ovnen og fikk tørket klær og spist lunch. Deretter gikk vi samme vei tilbake og mildværet hadde gjort bilsporet vått og sørpete, men det ga oss bare supergli.

Image
På vei tilbake var det supergli i bilsporet langs Heggeliveien

Så vi brukte kort tid tilbake til Gopletjern og la inn en ekstra runde på 4 km, tur retur Bymyr før vi sto ned alle bakkene i det gamle skisporet uten å komme ned på grusen en eneste gang. Nede ved Øvre Lysedam begynte det å bli mørkt og skisporet vårt lå foran oss og var bra helt ned til der vi hadde startet turen ved snuplassen. De siste kilometerne ned til Pipenhus måtte vi gå på beina og der var det helt bart.

Image
Fortsatt bra forhold over 3-400 meter selv med regn i hele dag

En våt dag på ski var over, men selv i regnvær var det gøy å få gått på ski og det ligger fortsatt 10-15 cm snø i høyden. Det er meldt litt kaldere og snø i dagene fremover så vi får krysse fingrene og håpe at helgen blir fin. Uansett er vi vant med at skiføret kommer og går tidlig i november. Takk for følget denne våte dagen og God Tur til alle skientusiaster !

< Forrige   Neste >

Template source from Free Site Templates by JimWORLD. Converted to Mambo template by Your Mambo Design.

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.