TOM STENSAKER
HOVEDMENY
HJEM
SØK
ARKIV
LINKER
KONTAKT MEG
SKITUR TIDLIG I NOVEMBER PDF Skriv ut
Skrevet av Tom Stensaker   
Skitur tidlig i November

Rute:
Skansebakken-Lysedammen-Gopletjernsbakkene-Heggelia-Damtjern-Heggelia-Gopletjernsbakkene-Lysedam- Skansebakken.
Distanse: 40 km (ski).
Føre og vær: Tørrsnø og lett snøvær.
Temperatur og snødybde: -5 grader og 30-40 cm snø.

Image
Nydelige forhold ved Kjagdalskrysset (500 moh)


Vi startet fra Skansebakken og videre var det skiføre og bra spor langs veien oppover til Lysedammene. Mye nysnø gjorde at vi aldri kom ned på grusen.

Image
Flotte forhold på veien langs Lysedammene

Image
Vi er godt i gang og har 10 mil i beina allerede.

Vi fortsatte oppover Gopletjernsbakkene og ble passert av to spreke damer, vi traff også et par andre skiløpere som hilste og smilte denne flotte vinterdagen. Vi ble også passert av flere biler med jegere som drev hareprøvejakt langs hele Heggeliveien. På denne tiden er vi vant med å dele skiløypene med bilene og det går som regel greit med et spor mellom hjulsporene.

Image
Flotte forhold oppover Gopletjernsbakkene

Image
Heggeliveien langs Gråberghaugen

Oppe ved Kjagdalskrysset passerte vi damene som måtte smøre om, vi fortsatte med gode ski videre opp til toppen og hadde nydelig utsikt mot Gopletjern. Fra toppen bar det raskt bort til Bymyr og videre til Heggelia i gode ski og bilspor. Her traff vi også et par blide skiløpere som kanskje var ute å debuterte på ski denne herlige skidagen tidlig i november.Vi var innom Heggeliseter å spiste lunch før vi fortsatte mot Gagnumseter og Skottakrysset.

Image
Gagnumseter

Image
Skottaveien mellom Skotta og Damtjern

Image
Damtjern

Fra Skottakrysset gikk vi Skottaveien ca 5 km til Damtjern Kiosk der vi snudde og tok samme vei tilbake til Sørkedalen. Vi var nede ved bilen ved mørkets frembrudd og hadde hatt 5 timers fantastisk skitur i lett nysnø og kuldegrader. Vi var aldri nede på grusen og sto ned alle bakkene uten noe særlig problem. Så kjære skientusiaster ta frem ski og nyt skiføret så lenge det varer. Det er vinter i Marka og det kan bli en knallfin novemberuke hvis skiføret holder. Uansett God Tur til alle !
< Forrige   Neste >

Template source from Free Site Templates by JimWORLD. Converted to Mambo template by Your Mambo Design.

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.