TOM STENSAKER
HOVEDMENY
HJEM
SØK
ARKIV
LINKER
KONTAKT MEG
SKIFØRE I HØYDEN PDF Skriv ut
Skrevet av Tom Stensaker   
Skitur i egne spor

Rute:
Skrubbdal-Gråseterveien-Søndre Heggelidam-Heggelia.
Heggelia-Søndre Heggelidam-Gråseterveien-Skrubbdal.
Distanse:
30 km.
Føre og temperatur:
15-30 cm snø og -3 grader.

Image
Julestemning på GråseterveienEtter nattens snøfall kunne vi starte fra bommen på Skrubbdal der det lå nesten 5 cm snø. Det hadde kjørt en del biler inn til Fløyta, men derfra var alt jomfruelig og vi tråkket vårt eget spor opp til Storbekkhytta, Her kom vi inn på et skispor fra Lommedalen og fulgte dette oppover Gråseterveien. Det ble mere og mere snø jo lenger oppover vi kom og det var litt kladd og ising, men ellers greit å gå.

Image
Mellom Skrubbdal og Fløyta var det en del bilspor

Image
Julestemning på Gråseterveien

Image
Ved Storbekkhytta traff vi på et skispor fra Lommedalen

Image
Her mangler bare et scooterspor, håper at Per løypebas snart kommer ut av hiet, i alle fall 30 november da det blir lov å preparere på Gråseterveien, da jakta er slutt her.

Vi fortsatte oppover Gråseterveien i godt spor, men det kladdet en del fordi det var dårlig med tele under snøen. Av og til var det bedre å gå i løssnøen der kladdet det mindre. Vi passerte Gråseterhytta og alt var blendahvitt og vakkert med snøtunge trær videre oppover mot Heggelidammen. 

Det var is på på Heggelivann med nysnø, her sluttet sporet så vi tråkket vårt eget spor videre opp til Nye Heggeliveien. Her hadde det kjørt biler og det var grus i sporet så vi lagde et skispor mellom hjulsporene forbi Bymyr og Vakerseter. Da vi kom til Vakerseter var veien forsiktig brøytet bort til Heggelia og helt grei å gå langs kanten til Heggeliseter.

Image
Ved Fjøllhytta var det hugget så mye at vi nesten ikke kjente oss igjen

Image
"Nå kommer vintern"

Image
Vinterlig ved Gråseterhytta

Image
Oppover mot Heggelidammen

Image
Nye Heggeliveien under Gråberghaugen

Image
"Den blå timen" på Heggeliseter

Vi nådde Heggeliseter som var dagens mål og var innom å spiste lunch og drakk kaffe. Vi slappet av der en halvtimes tid før vi gikk samme vei tilbake i mørket. Vår lille hodelykt gjorde at vi så sporet som førte oss tilbake til bommen på Skrubbdal etter en vakker dag på ski.

Det er meldt kuldegrader fremover og nå tror jeg vinteren er kommet for å bli i høyden. Selv om det bare er 15-30 cm snø er det nå fint på alle veiene over ca 300 meter. I terrenget er det vått på myrene etter mye regn sist uke. De aller beste forholden akkurat nå er fra Mylla og Jonsetangen ved Ringkollen.

Vi ønsker alle Gode Førjulsturer på ski i høyden.og husk at de bilene du møter har mer rett på veien enn skiløperne !

< Forrige   Neste >

Template source from Free Site Templates by JimWORLD. Converted to Mambo template by Your Mambo Design.

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.