TOM STENSAKER
HOVEDMENY
HJEM
SØK
ARKIV
LINKER
KONTAKT MEG
SISTE SKITUR I MARKA 19 05 11 PDF Skriv ut
Skrevet av Tom Stensaker   

Siste skitur i Marka torsdag 19 mai 2011


Sted: Bittelille Oppkuvvann.
Distanse: 37,5 m x 266 = 10 km.
Image
Siste skitur 19 mai

Image
Skiføre

Torsdag 19 mai syklet vi fra Sørkedalen-Heggelia-Gagnumsetra-Oppkuvbekken. Herfra gikk vi ca 300 meter opp til Bittelille Oppkuvvann der vi hadde skiene liggende. Vi hadde gått på ski her 17 mai og trodde at det ble siste skitur. Da hadde vi gått på en stripe som var 45 m lang. I mellomtiden hadde det vært regn.

Image
37,5 meter lang snøstripe

Vi var veldig spente på om det var noe snø igjen og utrolig nok lå stripen der enda og vi målte den opp til 37,5 meter. Grunnen til at den lå der så lenge var at det hadde blitt en issåle som fremdeles var ca 20 cm tykk og at det kun var litt kveldsol her i nordhellingen langs Bittelille Oppkuvvann.
Det å gå på ski 19 mai er helt normalt, men denne våren hadde all snø smeltet tidlig fordi april var ekstrem varm og denne issvullen som kun besto av is var siste mulighet i hele Marka.

Image
Vi er klare for årets siste skitur

Etter å ha målt opp løypa til 37,5 meter begynte vi på moroa, de første 5 km skøytet vi på issålen som var bred nok til det og vi skøytet frem og tilbake 133 ganger og det ble et bra spor i den grovkornede snøen etterhvert. Det var bare lyden av skiene og froskeleik langs vannet. At frosker kan kvekke fikk vi virkelig oppleve noen timer ved Bittelille Oppkuvvann.

Image
Vi skøytet frem og tilbake

Image
Og frem og tilbake

Etter en og en halv time var vi ferdige med dagens skiøkt og kunne notere 10 km i boka og da ble det 1090 mil totalt i år. Dette var vår siste skitur i Marka denne lange vinteren og etter å ha tatt av oss skistøvlene tok vi med skiene og bandt dem på sykkelen, men før det sto vi lenge å betraktet den siste snøremsa i Marka. Vi hadde gått på denne issvullen siden 11 mai, før det hadde vi gått noen dager på 100-150 meter ved Oppkuvbekken. Så tidlig som 23 April ga vi oss nord i Marka og siden da gikk vi hver dag på 1-2 km ved Oppkuvvann-Oppkuvbekken og 500 meter ved Dalstjern til 3 mai

Image
Så var det over.

Image
Takk for oss

Deretter syklet vi til Heggelia og la oss i et teppe av hvitveis og mens vi lå der passerte hele denne fantastiske vinteren fra vår første skitur på Lille Oppkuvvann 26 oktober til Issvullen vår 19 mai. Vi greide målet vårt å gå på ski hver dag i et halvt år fra 12 november-12 mai og palmelørdag passerte vi 1000 mil for 11 gang. 

Vi syklet lykkelige ned til Sørkedalen der sommervarmen hadde gjort alt grønt og frodig. Froskene ved Bittelille Oppkuvvann kunne nå parre seg i fred og ro uten å bli forstyrret av skiløpere på overtid.
Takk for en flott vinter og God Sommer !

Image
God sommer


< Forrige   Neste >

Template source from Free Site Templates by JimWORLD. Converted to Mambo template by Your Mambo Design.

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.