TOM STENSAKER
HOVEDMENY
HJEM
SØK
ARKIV
LINKER
KONTAKT MEG
FØRSTE SKITUR I MARKA 26 10 10 PDF Skriv ut
Skrevet av Tom Stensaker   
Første skitur i Marka tirsdag 26 oktober 2010

Rute:
250 meters runde på Vesle Oppkuvvann.
Distanse: 250 m x 40 = 10 km.
Føre: Blå ekstra og 1cm snø på isen.
Istykkelse: 5-7 cm.                 
Image
Klar for den første skituren

Vi var så heldige å få skyss med TV 2 opp til Oppkuvbekken der vi startet filmopptak, de ville være med å filme meg på min første skitur i Marka denne sesongen. Først gikk vi på veien opp til snuplassen en del ganger der de filmet meg, her var det mulig å gå på gresset midt i veien, men det var ikke så bra her så jeg bestemte meg for at vi heller skulle gå på Vesle Oppkuvvann der isen hadde ligget i 10 dager og som var dekt av 1 cm frosset snø.

Image
Veien fra Oppkuvbekken til Snuplassen

Image
Ved snuplassen i enden av veien

Image
På vesle oppkuvvan var det prima forhold

Image
Klar for årets første skitur på Vesle Oppkuvvann

Image
Vi la ut på isen, men filmingen foregikk på land

Image
Utrolig gøy

Image
Flott å skøyte

Det var bare 200 meter bort til vannet fra snuplassen og før jeg la ut på vannet sjekket jeg isen som var fra 5-7 cm og tok ispiggene rundt halsen. Jeg gikk ut på isen ved utløpet og vips var vi der og skøytet noen runder på vannet mens de filmet. Vi spøkte med at gikk jeg gjennom isen ble det sendt på nyhetene og ikke i sporten. Etter noen runder takket TV 2 for seg og dro hjem mens jeg hadde Vesle Oppkuvvann for meg selv noen timer.

Image
Vesle Oppkuvvann

Image
Vi lagde en løype langs land

Image
Og tilbake midt på vannet

Image
Vesle Oppkuvvann ligger på 650 moh og det er her isen legger seg først og går sist. I år forsvant den i midten av mai og la seg 16 oktober.

Image
Vi gikk 40 runder a 250 meter klassisk før vi var fornøyde.

Image
Vi fikk en flott deby og var fornøyd med årets første skitur.

Vi lagde et spor langs land på og fortsatte ut på vannet og tilbake, en runde som ble målt til 250 meter. Denne runden gikk vi 40 ganger før vi ga oss og vi nøt å gå på ski igjen selv om det jo var en temmelig flat løype. Vi langet ut i diagonalgang og staket litt innimellom og husket forrige skitur her inne i skogen på en 42 meter lang issvull 1 juni. Og det er bare 4 måneder og 26 dager siden uten skiføre i Marka på et år.

Image
Det ble etter hvert et bra spor

Vi tok farvel med Vesle Oppkuvvann og med skia i hånda gikk vi ned til Sørkedalen Landhandleri ca 13 km og feiret turen med en gigantisk kake og cola. For det å gå på ski i oktober på trygg is er usedvanlig sjeldent og jeg anbefaler ingen til å gjøre det samme hvis man ikke kjenner til forholdene og husk dette er på eget ansvar, går du gjennom er det kun din egen skyld. Turen min er nå historie for dagen etterpå kom mildværet og ødela alt. Så folkens vi sees ved neste snøfall, moro var det i alle fall.

Image
Takk for oss


< Forrige   Neste >

Template source from Free Site Templates by JimWORLD. Converted to Mambo template by Your Mambo Design.

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.