TOM STENSAKER
HOVEDMENY
HJEM
SØK
ARKIV
LINKER
KONTAKT MEG
NYPREPARERTE LØYPER UT FRA BRUVOLL PDF Skriv ut
Skrevet av Tom Stensaker   
Nypreparerte løyper ut fra Brovoll fredag 9 desember 2016

Antall km: 20 km tur-retur på veier ut fra Brovoll

Ankomst: R4 gjennom Hakadal til Grua, gjennom Gruatunellen så til venstre mot Gardermoen gjennom Lunnertunellen. Bruvoll parkering til venstre ved utgangen av tunellen.

Vi startet på isete og glaserte løyper etter regn og mildvær de to siste dagene, med livsfarlige utforkjøringer og mye bøss i sporene. Men etter en time kom Jarlen med freseren og gjorde løypene myke og vips så var det kjempeforhold og vi nøt skigleden igjen. Skiforeningen sloss mot klimaendringene og gang på gang vinner de, og etter noen få kuldegrader freser de oppat og oppat og lager myke fine løyper ut av glaserte isløyper.

Vi er de som går hver dag og får våre daglige mil og må gå på alt slags forhold bare det er hvitt. Denne uka har det vært alt mulig fra drømmeløyper tirsdag til regn onsdag og fønvind torsdag med polerte løyper og i dag flotte forhold. Det skal vist roe seg litt nå og da blir det flott på Brovoll til helgen. Kanskje kommer det litt snø på lørdag, men bare litt til å fylle sporene, men det kan like godt komme som regn, men løypene overlever nok det også fordi sålen er så solid.

Det er bare her vi kan gå på villsnø nå, alt annet er hardt og isete, så pr i dag er det bare på Brovoll og kunstnøanleggene det er mulig å få seg en skitur. Kanskje en mulighet i Elvelia i Kjekstadmarka hvis det blir preparert, men bare noen få km. For de som vil gå langt og lenge anbefales Brovoll hele denne helgen. Det er flott å gå klassisk, staking og skøyting på disse veiene ut fra Brovoll som er slake og lange.

Er du skiglad og har lyst på en førjulstur anbefales Brovoll akkurat nå, selv om du må kjøre 1 time fra Oslo er det verdt det trur eg. Uansett om det blir villsnø eller kunstsnø ønsker vi alle en God helg på ski !
                     
< Forrige   Neste >

Template source from Free Site Templates by JimWORLD. Converted to Mambo template by Your Mambo Design.

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.